Menaxhmenti i Lartė

Suat Bakkal - Kryeshef ekzekutiv dhe anëtar bordi

Z. Suat Bakkal u lind në vitin 1980, Trabzon-Turqi. Ai i përfundoi studimet e tij universitare dhe pasuniversitare në Universitetin Bošaziçi dhe ka një Diplomë Master në Ekonomi dhe Financa. Ai gjithashtu ka licenca të tregjeve të kapitalit në fushat e Instrumenteve Financiare Derivative, Qeverisjes së Korporatave, Vlerësimit të Kredive, Vlerësimit të Pasurive të Paluajtshme dhe CFA3.
Përgjatë karrierës së tij, Z. Suat Bakkal shërbeu si Drejtues i Marketingut të Korporatave në Aktif Bank, Anëtar i Komitetit Ekzekutiv të IFM Qendrës Financiare të Stambollit SH.A., Anëtar i Bordit në Fondin e Investimeve të Pasurive të Paluajtshme të Mukafat Asset & Portfolio Menaxhment Co, Anëtar i Bordit të Inovaban Innovation Consulting SH.A., dhe gjithashtu Kryetar i disa kompanive prodhuese të energjisë dhe investimeve SPV.
Në Prill, 2018, Z. Bakkal u emërua Kryeshef Ekzekutiv dhe Anëtar Bordi i Bankës Kombëtare Tregtare Kosovë Sh.A.


 

 

 

Albion Mulaku, Drejtues i Grupit të Bankingut të Korporatave dhe NVM-ve

 

Z. Mulaku është i diplomuar në vitin 2004 pranë Universitetit të Prishtinës, drejtimi Biznesi Financiar i Ndërmarrjeve. Nga viti 2002 deri në vitin 2003 ka punuar si Tranjues dhe Përkthyes në OSBE. Karrierën Bankare e ka filluar si Zyrtar i Kredive në Pro Credit Bank në vitin 2003 dhe në vitin 2005 është promovuar si Kordinator i Nëndegës. Më vonë, në vitin 2007 u promovua në pozitën e Menaxherit Regjional të Korporatave. Në vitin 2009 deri në vitin 2010, Z. Mulaku iu bashkua Pro Credit Holding në Frankfurt am Main, Gjermani, si Spcialist i Rsikut Kreditor dhe ka qenë përgjegjës për Pro Creditin në Shqipëri, Bullgari dhe Maqedoni. Z. Mulaku iu bashkua BKT Kosovës në Tetor të vitit 2010 si Drejtues I Korporatave dhe NVM-ve dhe që nga Dhjetori i vitit 2013 mban pozitën e Drejtuesit të Grupit të Bankingut të Korporatave dhe NVM-ve.

 

 

 

 

Murat Derman, Drejtues i Grupit të Bankingut Individual

 

Z.Derman është diplomuar për Shkencat Kompjuterike në Universitetin Ege, dhe studimet Master në Menaxhim Biznesi nga Universiteti Sabanci në Turqi. Z.Derman ka mbi 20 vjet përvojë pune në sektorin Bankar dhe atë të Teknologjisë Informatike në Turqi.
Para se ti bashkangjitet BKT-se, Z.Derman ka punuar në Banka Turke dhe Ndërkombëtare duke përfshirë Pamukbank A.S, Akbank A.S dhe Odeabank A.S në Turqi. Z. Derman iu bashkangjit BKT Kosovës në pozitën e Drejtuesit të Grupit të Bankingut Individual në Shtator të vitit 2016.

 

 

 

 

 

Rudin Lleshaj, Drejtues i Grupit të Operacioneve dhe Burimeve Njerëzore

 

Z. Lleshaj është diplomuar për Ekonomi në vitin 2001 në Universitetin Teknik të Lindjes së Mesme, Ankara, Turqi. Në po të njëjtin universitet gjatë viteve 2004-2006, ai ka kryer studimet Master në Menaxhim Biznes. Në Shtator të vitit 2001, z. Lleshaj ka filluar karrierën e tij pranë Bankës Kombëtare Tregtare në Departamentin e Auditimit të Brendshëm, për të punuar më pas në Degën e Sarandës si Drejtues i Operacioneve. Që nga viti 2007, ai ka zhvilluar karrierën e tij në departamente të ndryshme në BKT Kosovë si Departamentin e Operacioneve dhe Departamentin e Kontrollit Financiar dhe Buxhetimit, po ashtu edhe Departamentin e Riskut Operacional dhe të Tregut në BKT Shqipëri. Që nga Shkurti 2014, z. Lleshaj është promovuar si Drejtues i Grupit të Operacioneve dhe Burimeve Njerëzore në BKT Kosovë. 

 

 

 

 

Elton Xhafaj, Drejtues i Grupit të Auditimit të Brendshëm

 

Z. Xhafaj është diplomuar për Menaxhim në Universitetin e Stambollit dhe ka një Diplomë Master në Studime Ekonomike Evropiane nga Universiteti i Tiranës. Z. Xhafaj ka mbi 12 vjet përvojë pune në sektorin Bankar dhe atë të Telekomunikacionit. Ai iu bashkua BKT Shqipërisë në vitin 2002 si Asistent Auditor i Brendshëm deri në vitin 2008, kur u promovua Zëvendës Drejtor i Divizionit të Auditimit të Brendshëm. Në vitin 2012 Z. Xhafaj iu bashkua kompanisë Albtelecom, si Drejtor i Auditimit të Brendshëm, ku themeloi funksionin e Auditimit të Brendshëm në këtë kompani. Në Qershor 2015, ai u bashkua me BKT Kosovë si Drejtues i Grupit të Auditimit të Brendshëm.

 

 

 


 

Naim Ratkoceri - Drejtues i Grupit Ligjor dhe Menaxhimit të Kredive

 

Z. Naim Ratkoceri ka filluar karrierën e tij në Janar të vitit 2000 në IOM (Organizata Ndërkombëtare për Migrim) si Administrator i Programit dhe Asistent i Financave. Në vitin 2002 z. Ratkoceri  ka filluar karrierën e tij në sektorin bankar në Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C., më vonë iu bashkua ProCredit Bank dhe deri në vitin 2009  ka mbajtur pozita të ndryshme si Zyrtar për Kredi, Koordinator i Kontrollit të Kredive dhe Shef i Njësisë për Vlerësimin e Rrezikut të Kreditimit. Z. Ratkoceri kishte një ndërprerje 2 vjeçare në sektorin bankar ku punoi në Unio Commerce si Menaxher i Administratës dhe Financave. Në vitin 2009 z. Ratkoceri iu bashkua BKT-së si Menaxher i Departamentit të Kredive të Korporatave dhe Tregtisë. Në Shtator 2017 u emërua Drejtues i Grupit të Menaxhimit të Rrezikut, prej Korrikut 2018 z. Ratkoceri punon si Drejtues i Grupit Ligjor dhe Menaxhimit të Kredive.  Agon Skeja - Drejtues i Grupit të Kontabilitetit dhe Kontrollit Financiar

 

Z. Skeja i ka përfunduar studimet Baçelor dhe Master në drejtimin Banka Financa dhe Kontabilitet, duke vazhduar më tej në shkallën doktoratë në të njëjtin drejtim ku aktualisht është PHD kandidat në Universitetin Shtetëror të Tetovës.

Karrierën e tij e filloi si Drejtues i zyrës së cilësisë dhe kontrollit të brendshëm në Universitetin e Prizrenit, duke qenë i inkuadruar edhe në procesin akademik. Në vitin 2012 iu bashkua e BKT Kosova në departamentin e Auditimit të brendshëm. Në vitin 2014, z. Skeja u emërua udhëheqës në departamentin e Kontabilitetit dhe Kontrollit Financiar, duke mbajtur pozita të ndryshme në kuadër të këtij departamenti. Më 1 Korrik 2018, u promovua në pozitën Drejtues i Grupit të Kontabilitetit dhe Kontrollit Financiar. 

 

 Banka Kombetare Tregtare copyright 2018
Qendra Kontaktuese +383 (0) 38 666 666 : Harta : Kontakt
Web Kredi
Na gjeni edhe nė:
Banka Kombėtare Tregtare Kosovė Sh.A. – merr pjesė detyrueshėm nė Fondin e Sigurimit tė Depozitave tė Republikės sė Kosovės.